Datakyddsförordningen och Sättuna Samfällighetsförening

Den 25 maj 2018 började Dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla i Sverige vid hantering av personuppgifter. Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet. Samtycke till registrering av personuppgifter och personuppgiftshantering är en av de viktigaste nyheterna i Dataskyddsförordningen, GDPR.

För dig som ägare till en fastighet inom Sättuna Samfällighet är detta däremot inte tillämpbart. I och med att en fastighet och eller tomt överlåtits så blir man automatiskt delägare i Sättuna Samfällighetsförening som förvaltar de gemensamt ägda anläggningarna. För att kunna bedriva lagstadgad verksamhet och förvalta Sättuna Samfällighetsföreningens vägar, grönområden, gemensamhetsbyggnad, bad, strandområde med båtplatser och båtuppläggning upprätthåller föreningen en medlemsförteckning med kontaktuppgifter till samfällighetens medlemmar samt boende.

I verksamheten används uppgifterna för medlemsfakturering, informationsutskick, avprickning på städdagar, samt vid fastställande av rösträtt och debiteringslängd vid årsstämman. Kontaktuppgifter som sparas i föreningens medlemsförteckning är: namn, fastighetsbeteckning och adress i Sättuna, telefonnummer och bostadsadress och mejladress.  Sättuna Samfällighet tillämpar uppgiftsminimering, dvs vi tar endast in den information som är nödvändig för att kunna upprätthålla den verksamhet som bedrivs och den kommunikation som är nödvändig med medlemmar och boende. Den information som Samfälligheten behöver från medlemmarna beskrivs ovan och inga andra uppgifter registreras. Medlemsförteckningen är tillgänglig för Sättuna Samfällighetsförenings styrelse. Kontaktuppgifter på tidigare ägare raderas från medlemsförteckningen vid fastighetsförsäljning. Uppgifter som hänförs till bokföringsregler och redovisningsplikt kan däremot inte raderas. Personuppgifter som hanteras vid ett styrelseuppdrag, raderas när styrelseuppdraget avslutas.

Vid användning av formulär på hemsidan, vid bokning av gemensamhetsbyggnad sparas inga IP-adresser. På föreningens hemsida (sattuna.se) förekommer en del bilder på personer från olika evenemang. Bilderna har tagits med intresseavvägning. Om du vill att en bild ska tas bort så gör du att kontakta styrelsen.

Sättuna Samfällighetsförenings styrelse 2024-06-12 Sättuna Samfällighetsförening