månadsarkiv: augusti 2021

Asfaltering juni – aug 2021

Vill bara informera om att i morse var vi ute och gick igenom asfaltering inom Sättuna (från första farthindret).Vi har tagit in två offerter på detta jobb och ville säkerställa att vi får det vi förväntar oss, av samma anledning hade jag med mig Leif Berggården som är kunnig inom området.

De båda offerter vi fått in har den stor differens, ca 90.000 vilket gör att vår kostnad efter vårt bidrag från Trafikverket blir avsevärt lägre. Vi väntar nu en slutlig offert från den ena entreprenören samt att de också fått i uppdrag att räkna på ett antal infarter/garageinfarter till fastigheter inom området. Även detta kommer vi att få en offert på för samtliga som visat  sitt intresse.

Asfalteringen kommer att ske under hösten 2021 då vi fortfarande har vårt bidrag hos Trafikverket.

Vi har också haft tillsyn av vägen från Trafikverket och man påpekar att vi fortfarande har en hel del som hänger ut över vägen. Detta gör tyvärr att vi kommer att få mindre möjlighet till bidrag kommande år, alltså betala mera själva. Påminner alltså om att inga sidohinder skall vara närmare vägområdet än 2m från vägkant (där det är möjligt) samt att det skall vara fri höjd över vägbanan med minst 4,60 m. Vissa har ju sin tomtgräns utmed vägbanan i princip. Dessa åtgärder har vi vid flera tillfällen påpekat


Nästa vecka, den 31 augusti startar förberedelser för asfaltering av vår entreprenör Asfaltsgruppen. Veckan därpå, allt med start den 6 september kommer själva asfalteringen att gå igång. Ber alla att tänka på att hålla rent, inga parkerade bilar som kan störa detta arbete. Är också bra om man håller rent utanför sin tomt såsom klipp gräs etc.

Hoppas på Er hjälp.

Som säkert en del av Er noterat så pågår förberedelse för asfaltering. Skulle det inträffa någon olägenhet med framkomlighet så hoppas vi på Er förståelse för detta. Vi har också öppnat bommen mot Sättuna by så det går att köra den vägen, om det skulle uppstå störningar, de är också informerade.

Johnny Lindström

Ordf Sättuna Samfällighetsförening